farmacie.jpgMedicamentele care conţin tramadol, un analgezic din clasa opioidelor, folosit pentru tratarea durerilor de intensitate moderată, severă, acute și cronice, au fost incluse de Ministerul Sătătăţii în lista medicamentelor cu substanţe stupefiante și psihotrope, conform unui Ordin al Ministrului Sănătăţii (MS), publicat în Monitorul Oficial la 15 octombrie. Şoferii pot lua medicamente pe bază de tramadol sau alte substanţe active incluse pe lista substanţelor stupefiante şi psihotrope şi după intrarea în vigoare a Ordinului MS, dar trebuie să aibă reţetă pentru ele.

Din lista medicamentelor cu autorizate care conțin stupefiante și psihotrope au fost eliminate medicamentele care nu mai dețin în prezent autorizație de punere pe piață validă: Lisdexamfetamina Adalvo capsule, Maracex 20mg/ml soluţie injectabilă, Midazolam Accord 1mg/ml soluţie injectabilă în seringă preumplută, Midazolam Baxter 1 mg/ml soluţie injectabilă.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.