descoperire arheologica suiciO descoperire arheologică de excepție a fost făcută în această săptămână în comuna Șuici, pe șantierul tronsonului 3 (Cornetu-Tigveni) al viitoarei autostrăzi Sibiu Pitești.

Concret, conform arheologilor, este vorba de o așezare getică.

”Această locuire de perioadă getică a fost observată prin cercetarea arheologică a unui număr de 14 complexe. Este cunoscut faptul că geții realizau „terasări” în zonele în care se stabileau, situl cercetat aici nefiind o excepție. De menționat și faptul că a fost posibil și documentarea faptului că zona (terasa înaltă de pe partea stângă a văii superioare a Topologului) a fost locuită și în perioada bronzului mijlociu, artefactele și complexele descoperite putând fi atribuite culturii Tei”, spune Corina Borș, arheolog la Muzeul Național de Istorie a României.

Prin cercetările arheologice preventive de amploare prilejuite de construcția autostrăzii menționate, în microregiunea Tigveni – Sălătrucu (de-a lungul văii superioare a Topologului), precum și cea dintre Sălătrucu și Racovița (județul Vâlcea), apar noi date ce completează descoperirile arheologice din zonă din ultimele decenii.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.