baniii.jpgLimita de deductibilitate pentru contribuțiile la un fond de pensii facultative, pentru primele de asigurare voluntară de sănătate, precum și pentru serviciile medicale furnizate sub formă de abonament ar urma să fie majorată de la 400 euro la 1.200 euro anual, potrivit unui proiect legislativ.

Suma reprezentând contribuțiile la fondurile de pensii facultative, precum PIlonul III, este deductibilă pentru fiecare participant din venitul salarial brut lunar sau venitul asimilat acestuia, în limita unei sume reprezentând echivalentul în lei a 400 de euro într-un an fiscal. De asemenea, legea permite și angajatorului să îi plătească unui angajat o contribuție egală la Pilonul III, care este de asemenea deductibilă din impozitul pe profit pentru angajator.

Venitul primit în acest caz de către angajat este scutit de impozit și contribuții. 

De aceste facilități fiscale se bucură, în aceeași limită anuală de 400 euro, și primele de asigurare voluntară de sănătate, precum și pentru serviciile medicale furnizate sub formă de abonament.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.