mioveni_oras.jpgPentru a sprijini colectarea veniturilor la bugetul local, Consiliul Local Mioveni a adoptat Hotărârea nr. 176 din 26.09.2024. 

Aceasta vizează implementarea unor măsuri fiscale pentru anularea unor obligații bugetare principale restante la data de 31 august 2024, inclusiv a accesoriilor aferente acestora, datorate bugetului local.

Condițiile pentru scutirea de la plata majorărilor de întârziere:

Achitarea obligațiilor fiscale principale restante la data de 31 august 2024, administrate de organul fiscal local, până la depunerea cererii de anulare a majorărilor de întârziere, dar nu mai târziu de 25 noiembrie 2024.

Achitarea tuturor obligațiilor fiscale principale și a majorărilor de întârziere cu termene de plată cuprinse între 1 septembrie 2024 și data depunerii cererii de anulare, dar nu mai târziu de 25 noiembrie 2024.

Depunerea cererii de anulare a majorărilor de întârziere după îndeplinirea condițiilor de la punctele de mai sus, dar nu mai târziu de 25 noiembrie 2024.

De aceste facilități fiscale pot beneficia următoarele categorii de contribuabili:

Persoane juridice;

Persoane fizice;

Asocieri și alte entități fără personalitate juridică;

Persoane fizice care desfășoară activități economice independente sau profesii libere.

Facilități suplimentare pentru persoane fizice:

Persoanele fizice pot beneficia de scutiri suplimentare, în funcție de cuantumul debitelor restante la 31 august 2024. 

Astfel, se poate obține o reducere de 25% sau 50% din obligațiile principale restante, în funcție de valoarea acestora (peste sau sub 5.000 de lei), cu respectarea condițiilor menționate anterior.

 

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați secțiunea „Monitorul Oficial Local – Hotărârile autorității deliberative” pe site-ul instituției: www.emioveni.ro.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.