vizita_01.jpg

Miercuri 25 septembrie,  Viorel Andronie, președintele Colegiului Medicilor Veterinari din România, însoțit de omologul său din Germania, dr. Heiko Farber, a vizitat adăpostul de la Smeura, fiind foarte mulțumit atât de condițiile de acolo, cât și de colaborarea foarte eficientă dintre ANSVSA,  DSVSA Argeș, Tierhilfe Hofnung, Consiliul Județean Argeș și Inspectoratul Școlar Argeș privind stoparea înmulțirii câinilor și pisicilor fără stăpân.

De la această întâlnire nu putea să lipsească directorul DSVSA Argeș, Sorin Sorescu, care și-a arătat în continuare susținerea față de acest parteneriat, devenit deja un model de bune practice.

vizita_04.jpg

Amintim că în urmă cu aproape un an și jumătate, mai precis în primăvara lui 2023 s-a semnat un protocol de colaborare între ANSVSA, DSVSA Argeș, Tierhilfe Hofnung, Consiliul Județean Argeș și Inspectoratul Școlar Argeș pentru o amplă campanie de sterilizare a câinilor din Argeș, atât din gospodării, cât și fără stăpân.

De atunci și până acum s-a dovedit că proiectul este de mare succes și interes totodată, având în vedere problema stringentă a comunităților din Argeș legată de câinii fără stăpân.

Mathias Schmidt, președintele Asociației Tierhilfe Hoffnung: ”Oferim oamenilor posibilitatea să vină cu câinele sau pisica pentru castrare gratuită la centrul de sterilizare. În 2023 am realizat 21.000 de sterilizări. Putem să castrăm în fiecare an 40.000 de câini. Noi adăpostim la ora actuală la Smeura 5.900 de câini, dintre care 1.500 sunt pui. Anual, transportăm între 2.000 și 2.200 de animale la partenerii noștri din Austria, Germania și Elveția, la adăposturile cu care colaborăm, respectând toate procedurile”.

vizita_02.jpg

Dr. Sorin Sorescu, director DSVSA Argeș: ”Prin parteneriatul cu Asociația Tierhilfe Hofnung se asigură sterilizarea gratuită a câinilor. Iar DSVSA Argeș vaccinează gratuit. Animalele sterilizate sunt mai puțin agresive. Și nu în ultimul rând, vom scăpa de câinii fără stăpân de pe străzi. Sunt convins că primarii conștientizează eforturile pe care le facem, venite în sprijinul dumnealor.”

vizita_03.jpg

Dr. Viorel Andronie, președintele Colegiului Medicilor Veterinari din România: ”Vă felicit pentru ce ați făcut și faceți aici, sunteți un model și pentru alte județe din țară. Este un parteneriat ce trebuie urmat ca exemplu. Suntem deschiși la orice colaborare. O să insistăm ca medicii veterinari să vă acorde tot sprijinul. Animalul vaccinat nu mai expune omul la risc de rabie, este cel mai important lucru”.

Adăpostul de la Smeura este cel mai mare din lume. Acesta se întinde pe o suprafață de peste 4 hectare și găzduiește aproximativ 6000 de câini.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.