blocuriAm trecut zilele trecute de mai multe ori prin fața blocurilor 33 și 35 de pe Bd. I.C. Brătianu din Pitești, vizavi de Colegiul Tehnic Armand Călinescu. Și de fiecare dată m-am frecat la ochi. Renovate energetic prin PNRR – stadiul lucrărilor a ajuns la 85% - cele două blocuri arată extraordinar. O schimbare la față de nota 10 și la propriu și la figurat. Practic, ai senzația că sunt două blocuri noi ce nu au nicio legătură cu vetustele blocuri ce până acum un an păreau că sunt uitate din altă epocă, tocmai în centrul Piteștiului.

Iar aici este în primul rând meritul primarului Cristian Gentea, care s-a luptat pentru acest proiect extrem de importante pentru comunitate, un proiect realizat prin PNRR, semnat în noiembrie 2023, și ce include renovarea energetică a cinci blocuri în total. Și rezultatele se văd în cel mai bun sens al cuvântului.

Fațadele și balcoanele au fost schimbate în totalitate, ca și feroneria, iar materialele de construcții sunt unele de calitate foarte bună. O dovadă palpabilă și foarte vizibilă că la Pitești se pot face renovări energetice ale blocurilor la cele mai înalte standarde.

Firma Mentor Building, cea care derulează proiectul, este un exemplu de profesionalism. În afară de faptul că a făcut o renovare impecabilă, cu care ar putea concura cu orice firmă din Vest, Mentor Building a acoperit cu mesh-uri cele două blocuri pe durata lucrărilor, pentru a preveni acumularea de praf, lăsând totodată trotuarul liber și neperturbând în vreun fel traficul pietonal și rutier, așa cum au făcut alți pseudoconstructori la alte lucrări în Pitești.

Valoarea totala a proiectului pentru blocul 33 se ridică la 2.548.708,60 lei, inclusiv TVA, din care valoarea eligibila este de 1.526.399,02 lei. Pentru blocul 35, valoarea totala a proiectului este de 3.340.039,11 lei inclusiv TVA, din care 2.133.488,34 fonduri eligibile. Un detaliu esențial: nu există vreo contribuție a locatarilor, aceștia neplătind vreun leu pentru renovarea energetică a blocurilor.

blocuri 01

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.