campusS-a scris istorie în Argeș miercuri 18 septembrie. În comuna Vulturești, în prezența a sute de invitați, inclusiv numeroși oameni de afaceri, au început lucrările la primul campus preuniversitar profesional în sistem dual din țara noastră. Iar această inițiativă absolut lăudabilă este un proiect al Asociației BookLand, implicată deja în numeroase proiecte de anvergură în România, inclusiv renovarea a numeroase școli din mediul rural.

 

Și, ca și în cazul altor proiecte importante pe educație, Consiliul Județean Argeș și Inspectoratul Școlar Argeș s-au implicat și în susținerea acestui proiect atât de important. Iar Primăria Vulturești a dat cu titlu de folosință gratuită un teren de 7,2 hectare pentru realizarea viitorului campus, ce va fi finalizat în septembrie 2025.

 

”Suntem primii ce implementăm un asemenea proiect în mediul rural, lucru ce mă bucură. Asociația BookLand merită tot respectul nostru. La un eveniment sportiv i-a fost dat să citesc un slogan incredibil ce m-a marcat: ”Învățați-vă copiii să iubească România”. Hai să învățăm copiii să rămână aici, să învețe o meserie, să aibă un viitor în această țară pentru că numai așa putem construi România pe care ne-o dorim cu toții. Haideți să vedem cu toții cu ce putem contribui și cu cât putem contribui pentru ca acest vis să fie realizabil. Trebuie să manifestăm solidaritate mai mare pentru a ajuta aceste proiecte lăudabile ce sunt în interesul nostru și al viitorului acestei țări”, a spus Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș.

campus minzina

 

”Este un moment important pentru România. Această piatră de temelie ne oferă tuturor un început. Trebuie să susținem această echipă pe toată perioada ce va urma, astfel încât copiii să poată beneficia de învățătură aici la Vulturești. În România e important ca fiecare copil să aibă rădăcini și aripi. Aici vor fi și condiții bune și dascăli buni, plus șansa de a învăța în sistem dual, de a avea o meserie bună. Este ceva extraordinar”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministra Muncii.

”În urmă cu 10 ani, la Palatul Victoria, în prezența prim-ministrului de atunci, semnam primul partenariat pentru învățământul dual alături de Primăria Mioveni și uzina Dacia. În 2012 aveam în Argeș șase clase în sistem dual, acum avem 51, mult peste media României. Este un moment istoric. Este nevoie să avem școli care să pregătească oameni specializați pe diferite meserii”, a precizat inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu.

campus tudosoiu

 

Viitorul campus de la Vulturești, unul cu zero taxe pentru elevi, va asigura toate ciclurile de învățământ și va avea toate spațiile și dotările pentru cei peste 300 de elevi care vor învăța, de la ateliere de lucru și laboratoare, până la terenuri de sport, spălătorie, seră și o grădină de legume. Absolvenții vor avea un loc de muncă garantat și vor face câteva mii de ore de practică la firme pe durata studiilor.

campus 02

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.