circulario-mioveni.jpgSpecialiști în managementul deșeurilor din cadrul Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL au participat astăzi la conferința „CIRCULARIO / Pitești”, un eveniment dedicat identificării soluțiilor inovatoare pentru o tranziție accelerată către o economie circulară.
 
Conferința organizată de Cancelaria Prim-Ministrului din Guvernul României și PIVOT-C, în colaborare cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, a reunit în dialog constructiv lideri de opinie și reprezentanți din diverse sectoare cheie, locale și regionale, facilitând schimbul de idei și de strategii concrete pentru implementarea principiilor economiei circulare, cu un accent special pe operaționalizarea Planului Național de Economie Circulară în județul Argeș.
 
Agenda conferinței a inclus și sesiuni de prezentare, iar reprezentanții Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni au discutat despre proiectul implementat cu privire la compostarea nămolurilor de epurare, ce permite reducerea semnificativă a costurilor cu eliminarea nămolului rezultat din epurarea apelor uzate din orașul Mioveni. Astfel, nămolul este transformat în compost ce poate fi reutilizat în agricultură și întreținerea spațiilor verzi. Urmând pașii exacți ai economiei circulare, stația închide ciclul unui deșeu, nămolul, transformându-l într-un produs util.
 
Rezultatele obținute la Mioveni au demonstrat nu doar viabilitatea economică a proiectului, ci și beneficiile ecologice majore, și constituie premisele pentru utilizarea compostului obținut din nămol de la toate stațiile de epurare din România ca fertilizant în agricultură.
 
Evenimentul a consolidat angajamentul participanților în modelarea unui viitor mai verde și mai sustenabil pentru întreaga regiune.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.