alinaPână în acest an, sute de copii din satul Tufanu din comuna Mălureni mergeau mai mulți kilometri prin pădure pentru a ajunge la școala insalubră și veche dintr-un loc izolat. Iar acest caz demn de Evul Mediu, la care autoritățile locale nu au avut vreo reacție, a fost subiectul a sute de articole de presă în ultimii 10 ani.

Din fericire, grație unei inițiative lăudabile a Alinei Gorghiu, ministra Justiției și președinta PNL Argeș, copiii din Tufanu nu vor mai parcurge kilometri prin pădure și vor învăța în săli de clasă noi aproape de casă.

”Se pot face lucruri bune pentru copiii argeșeni. 204 copii vor învăța în trei săli de clasă noi făcute din containere modulare. Anul trecut, au fost numeroase articole în presa centrală despre copiii din satul Tufanu din comuna Mălureni, copii care mergeau câțiva kilometri prin pădure până la școală, fie că era vară sau iarnă”, spune Alina Gorghiu.

Aceasta a aflat anul trecut despre această problemă jenantă și a căutat soluții pentru ca cei peste 200 de copii să aibă o sală de clasă aproape de școală și unde să poată ajunge în siguranță.

”Am colaborat atunci cu fostul prefect Radu Perianu, cu inspectorul școlar general adjunct Cătălina Dumitrașcu și cu cei de la Rezervele Statului. Zilele trecute, containerele au sosit, au fost asamblate și mai trebuie doar racordate la apă și curent”, mai precizează Alina Gorghiu.

8 containere modulare au fost amplasate în satul Tufanu. Proiectul a presupus ca în locația respectivă să fie turnate platforme betonate, iar odată așezate, containerele să fie legate la apă și curent. Vor exista, astfel, sali de clasă noi, grupuri sanitare, iar unul dintre containere va servi drept spațiu de depozitare lapte-corn. Preșcolarii vor învăța în cele mai noi spații, iar clasele I-VIII vor învăța pe schimburi.

container

 

 container 02

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.