curtea apel pitesti

Inspecția Judiciară a publicat în această săptămână Raportul de inspecție privind dosarele mai vechi de 10 ani aflate pe rolul instanțelor judecătorești în anul 2023.

La nivel național, instanțele au avut anul trecut 838 de astfel de cauze, cu 19,71% mai multe comparativ cu 2022, când numărul lor era de 700.

Pe primele locuri ca număr de dosare se situează instanțele din circumscripțiile curților de apel din București, Cluj și Pitești. Astfel, la Curtea de Apel București au fost înregistrate anul trecut 219 dosare mai vechi de 10 ani, în timp ce la Curtea de Apel Cluj sunt 152 de astfel de cauze. La Curtea de Apel Pitești, tribunalele și judecătoriile din circumscripția acestei curți au în total 95 de dosare mai vechi de un deceniu și care încă nu au fost finalizate. Și tot la Curtea de Apel Pitești s-a înregistrat în 2023 o creștere de 17 dosare mai vechi de 10 ani, motivele fiind unele de natură obiectivă, conform Inspecției Judiciare.

La polul opus, Curtea Militară de Apel și tribunalele militare nu au avut niciun dosar mai vechi de zece ani.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.