castor-copie.jpg

Fundaţia Conservation Carpathia va inaugura, în 16 iulie, Centrul de vizitare „Casa Castorului” din Rucăr, judeţul Argeş, în cadrul demersurilor de înfiinţare a Parcului Naţional Munţii Făgăraş.

Fundația Conservation Carpathia are de mai mulți ani un parteneriat foarte fructuos cu DSVSA Argeș.

Conform reprezentanţilor fundaţiei, centrul de la Rucăr este primul dintr-o reţea de centre de vizitare a unor animale pe care le construieşte Conservation Carpathia în jurul Munţilor Făgăraş. Centrul îşi propune să ofere celor interesaţi informaţii utile despre castor şi rolul lui în natură, conform G4Media.ro.

„Astfel, dezvoltăm infrastructura de vizitare a viitorului Parc Naţional Munţii Făgăraş şi încurajăm vizitatorii să contribuie la protejarea naturii. Centrul de Vizitare ‘Casa Castorului’ a fost construit cu grijă şi respect pentru natură de către Fundaţia Conservation Carpathia, cu sprijinul Comisiei Europene prin programul LIFE”, se arată într-o informare remisă, joi, de fundaţie.

Însă specia protejată prin lege a început să devină o problemă pe râurile din România. Cu o populație în permanentă scădere în România, castorii au fost reintroduși în arealul nostru începând cu 1998, fiind aduși din Germania. Inițiativa a aparținut Facultății de Științe Silvice din Brașov, care a populat râurile Olt, Ialomița și Mureș cu aceste animale, care acum se răspândesc necontrolat pe cursurile de apă.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.