canicula-bun.jpgMeteorologii ANM au emis o avertizare de cod roșu de caniculă pentru județul Argeș, valabilă în perioada 13-14 iulie. În această perioadă, se așteaptă un val puternic de căldură și disconfort termic accentuat, cu temperaturi maxime ce vor oscila între 37 și 41 de grade Celsius.

Conform ANM, fenomenele vizate includ un val de căldură intens și persistent, caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) este prognozat să depășească pragul critic de 80 de unități, ceea ce va accentua senzația de disconfort. De asemenea, temperaturile minime nocturne nu vor coborî sub 20 de grade Celsius, caracterizând astfel nopți tropicale.

 

Pe lângă județul Argeș, alte regiuni afectate de acest val de căldură includ Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova. În aceste zone, valul de căldură va continua să se intensifice în următoarele zile, afectând întreaga țară cu temperaturi ridicate și disconfort termic extrem.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.