drum ilegal

Un bărbat în vârstă de 58 de ani din comuna Corbeni s-a ales cu dosar penal pentru amenajarea abuzivă a unui drum în perimetrul ariei naturale protejate din zona alpină Mușețica.

În urma unei sesizări din partea unui reprezentant al Greenpeace România, jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Arefu au depistat două persoane care le-au relatat că excavează cu ajutorul unui buldoexcavator un drum de acces la o viitoare stână în zona Mușețica, în golul alpin. În data de 18 iunie a.c., împreună cu reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu și ai Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, jandarmii argeșeni s-au deplasat în zona indicată. Aceștia au constatat existența unor lucrări de excavații, care au provocat degradarea/deteriorarea habitatului natural și a florei sălbatice existente pe o suprafață de 2000 de metri pătrați.

În urma celor constatate, jandarmii argeșeni au întocmit actele de sesizare pe numele proprietarului lucrărilor, conform art. 52, alin. (1), lit. b și c din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice.

Actele de sesizare au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.