pensii.jpgȘeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a explicat că deciziile de recalculare vor ajunge la pensionari, dar trebuie pregătit foarte bine momentul și stabilit un mecanism cu Poșta Română, asta pentru că sunt decizii care trebuie trimise cu confirmare de primire. De asemenea, Daniel Baciu a precizat că și în noua Lege a Pensiilor va fi prevăzută posibilitatea de a cumpăra vechime în muncă.

”Este foarte clar în acest an, am spus-o de fiecare dată, avem două creșteri de pensii. Am avut o majorare la 1 ianuarie, când valoarea punctului de pensie a crescut cu 13,8%, la 2.032 de lei, și avem a doua majorare în septembrie, unde vorbim de recalcularea tuturor celor aproximativ 5 milioane de dosare aflate în plată în sistemul public care, după această recalculare, aproximativ 70% dintre pensionari vor avea majorări de pensii. Deci, cu 1 septembrie, am făcut pași importanți, suntem pe drumul cel bun, oamenii vor primi aceste drepturi bănești cuvenite în urma noii formule de calcul prevăzute de noua lege a pensiilor, vorbim de Legea 360/2023. Știm exact ce avem de făcut, suntem în grafic cu totul, chiar voiam să vă spun că undeva, începând din această lună, începem deja să tipărim deciziile de pensie recalculate. Se lucrează la Casa Națională de Pensii astfel încât aceste decizii să ajungă la pensionari în timp util, astfel încât odată cu prima zi lucrătoare a lunii septembrie oamenii să își primească drepturile legitime în urma acestui proces de recalculare.”, a spus Daniel Baciu, într-un interviu pentru Realitatea PLUS.

Daniel Baciu a ținut să precizeze faptul că deciziile de recalculare vor ajunge la pensionari, dar trebuie convenit un sistem de livrare cu Poșta Română.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.