autostrada-santier.jpgCompania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) prezintă stadiul lucrărilor pe secţiunea Tigveni – Curtea de Argeş a Autostrăzii A1 Sibiu – Piteşti, anunţând că au fost săpați peste 1,2 kilometri de tunel. Stadiul de execuţie a lucrărilor pe acest tronson este 37%.

„Se lucrează într-un ritm susținut, iar mobilizarea este corespunzătoare, pe șantier fiind prezenți în momentul de față 610 muncitori și 190 de utilaje și echipamente de construcții. Excavațiile în tunelul de la Momaia se execută 24/24h, concomitent pentru ambele galerii. Stadiul fizic pentru galeria dreaptă este de 713 m, iar pentru cea din stânga de 579 m din lungimea totală de 1,3 km a fiecărei galerii”, transmite CNAIR.

Lungimea secţiunii este de 9,86 km, iar antreprenor este PORR Construct SRL.

Durata contractului este de 60 de luni – 16 luni proiectare, 44 de luni execuţie – valoarea fiind de 1,678 miliarde de lei, fără TVA, iar finanţarea este realizată prin Programul Transport.

Stadiu actual de execuţie a lucrării este 37%, termenul de deschidere fiind 2027.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.