sbo-vizite-Suceava.jpgSimona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a făcut o serie de vizite inopinate la Casa Județeană de Pensii și la Inspectoratul Teritorial de Muncă din județul Suceava.

La Casa Județeană de Pensii, ministrul Simona Bucura-Oprescu a discutat cu #pensionarii prezenți în instituție despre noua lege a pensiilor, a observat fluxurile operaționale și condițiile în care angajații instituției își desfășoară activitatea, precum și stadiul digitizării dosarelor de pensionare. La Inspecția Muncii, ministrul a discutat cu specialiștii pe probleme de securitate și sănătate în #muncă și au fost trecute în revistă resursele necesare pentru buna desfășurare a activității în beneficiul angajatorilor și salariații acestora. În acest sens, ministrul Muncii a anunțat un proiect de dotare cu vehicule noi pentru inspectoratele teritoriale.

„M-am bucurat să văd la Casa de Pensii că procesul de evaluare și digitizare a dosarelor de pensii este aproape finalizat, astfel încât recalcularea pensiilor se va putea face rapid, datele fiind deja în sistem. Procentul de digitizare la Suceava este printre cele mai mari din țară, de 99,2%, ceea ce înseamnă că angajații de aici și-au făcut bine treaba. De asemenea, fluxul de primire a cetățenilor este gestionat electronic pentru a nu avea cozi, lucru pe care mi-l doresc să se întâmple în toate Casele Județene de Pensii.

Pe de altă parte, la Inspectoratul Teritorial de Muncă este nevoie, pe lângă lucrări de reabilitare, și de dotări. În acest sens, avem un proiect prin care vom achiziționa mașini hibrid, inclusiv pentru ITM Suceava, cu care să se poată face rapid și în siguranță deplasarea pe teren a inspectorilor, mai ales în zone greu accesibile, cum ar fi la exploatările forestiere. Întărirea rolului Inspecției Muncii și a inspectorilor de muncă este o prioritate pentru MMSS și înseamnă atât o bună pregătire a resursei umane, cât și alocarea resurselor necesare. Nu în ultimul rând, am vorbit și despre obiective, dar mai ales despre modul în care se poate îmbunătăți concret activitatea în fiecare domeniu în parte și ce putem face împreună în acest sens.”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.