spital pitestiJoi 23 mai, în Consiliul Local a fost votat studiul de fezabilitate pentru viitorul Spital Pitești, un proiect major pentru oraș și pentru Argeș.

Investiția vizează realizarea unei unități spitalicești cu o capacitate de 240 paturi, cu secții diverse și ambulatoriu integrat: psihiatrie, boli infecțioase adulți și copii, oftalmologie, recuperare cu paturi de neurologie si ortopedie, dializă, reumatologie, endocrinologie, analize medicale, laborator anatomie patologică, imagistică și RX, farmacie și cameră de gardă.

”Este un proiect extrem de important pentru sistemul medical al Piteștiului și al Argeșului. Și Consiliul Județean Argeș a înțeles importanța acestui proiect și se implică, am făcut un parteneriat și cu Spitalul Județean Argeș. O parte dintre secții vor fi relocate în viitorul spital. Secția de Boli Infecțioase va fi mutată din vechile clădiri din centrul orașului în Spitalul Pitești, este esențial. Va fi mutată și secția de Psihiatrie. Va fi un spital ultramodern, cu toate facilitățile”, a declarat Cristian Gentea, primarul Piteștiului, pentru FinanciarPress.ro

Municipalitatea are la dispoziție o suprafață de 3,5 ha pentru implementarea proiectului.

Valoarea estimată, conform devizului general privind cheltuielile necesare realizării investiției, este de 476.961.072,68 lei fără T.V.A., respectiv 567.583.676,49 lei cu TVA.

Proiectul va fi practic un parteneriat între Primăria Pitești, Spitalul Județean și Consiliul Județean Argeș și va fi finanțat prin PNRR.

gentea

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.