ion-georgescu-primar-mioveni-2020.jpg

Astăzi, 23 mai, la Curtea de Apel s-a judecat recursul formulat de Ion Georgescu cu privire la interdicția de a-și exercita funcția, contestație ce a fost acceptată, fiind anulată astfel hotărârea judecătorilor de la Tribunalul Argeș, care au hotărât în 15 mai, printre altele, și menținerea interdicției lui Ion Georgescu de a-și exercita funcția de primar al orașului Mioveni.

Iată hotărârea instanței:

„În baza art.425 ind.1 alin.7 pct.2 lit.a Cod procedură penală, raportat la art.206 Cod procedură penală, admite contestaţia formulată de contestatorul-inculpat, Georgescu Ion, împotriva încheierii din data de 15 mai 2024 pronunţată de Tribunalul Argeș – Secţia penală, în dosarul nr.6181/109/2023/a7. Desfiinţează în parte încheierea contestată şi, rejudecând, în baza art.215 alin.9 C.pr.pen., rap. la art.215 alin.8 C.pr.pen. încetează obligaţia impusă acestuia, prin Încheierea din 03.04.2024, pronunţată de Tribunalul Argeş în dosarul nr.6181/109/2023/a5, definitivă prin Decizia penală nr.47 din 09.04.2024 a Curţii de Apel Piteşti, de a nu exercita funcţia de primar al Oraşului Mioveni, jud. Argeş. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii contestate. În baza art.275 alin.3 Cod de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23 mai 2024, la Curtea de Apel Piteşti - Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie, prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, potrivit art.405 alin.1 teza a II-a şi alin.2 teza a II-a C.pr.pen”.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.