manolescu

Stabilit în America de peste 25 de ani, piteșteanul Ciprian Manolescu este una dintre mințile strălucite ale matematicii mondiale. Iar în această săptămână, Ambasada Statelor Unite ale Americii la București i-a făcut o prezentare elogioasă.

”În prezent profesor de matematică pentru grupele de geometrie și topologie la Universitatea Stanford din California, Ciprian Manolescu este singura persoană care a scris trei lucrări perfecte la Olimpiada Internațională de Matematică. Și-a terminat studiile de licență și pe cele doctorale la Harvard University. În 2019, a câștigat prestigiosul premiu "E.H. Moore" oferit de Societatea Americană de Matematică atribuit pentru un articol remarcabil în domeniul cercetării ştiinţifice, apărut în una dintre principalele publicaţii editate de American Mathematical Society”, scriu reprezentanții Ambasadei S.U.A. la București.

Absolvent al Colegiului Naţional I.C. Brătianu din Piteşti şi singurul elev din lume premiat de trei ori consecutiv cu aur şi cu punctaj maxim la olimpiada internaţională de matematică, Ciprian este de cinci ani profesor la Stanford după ce timp de opt ani a fost profesor la UCLA.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.