judectoria

La ora actuală, Judecătoria Pitești are unul dintre cele mai vechi sedii de instanță din România, cu o vechime de peste 60 de ani. Iar spațiile sunt de mai multe timp inadecvate volumului mare de activitate.

După cum au confirmat reprezentanții Ministerului Justiției pentru FinanciarPress.ro, în acest an Judecătoria Pitești va fi înscrisă în Programul Național de Investiții în infrastructura municipiilor reședință de județ, implementat prin Compania Națională de Investiții. Practic, Judecătoria Pitești va avea un nou sediu la standarde ultramoderne, inclusiv cu sală pentru audierea minorilor. Costurile estimate se ridică la minimum 25 de milioane de lei pentru viitoarea clădire. Tribunalul Argeș și Curtea de Apel Pitești au început de mai multe săptămâni demersurile către primărie în vederea alocării unei suprafețe de teren pentru noul sediu al Judecătoriei Pitești. Cel mai probabil, lucrările la noul sediu vor începe în primăvara lui 2026.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.