Sorin_Sorescu_OMS_3.jpg

Performanțele și proiectele de succes implementate de către DSVSA Argeș au primit o nouă recunoaștere la vârf în această lună.

La sfârșitul săptămânii trecute, alături de colegi din ANSVSA și IDSA, Dumitru Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeș, a participat la un workshop internațional și interinstituțional de anvergură.

Mai exact, este vorba de un eveniment ce s-a desfășurat în perioada 20-22 martie 2024 la Hotelul Hilton din Sibiu, eveniment organizat de către Organizația Mondială a Sănătății împreună cu Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor (WOAH) și Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), un workshop ce a fost organizat pentru prima dată într-o țară din Europa.

DSVSA Argeș a fost prezentată la acest important workshop ca exemplu de bune practici în relația cu Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și cu celelalte instituții, inclusiv pe scară ierarhică.

Sorin_Sorescu_OMS_2.jpg

Dr.Dumitru Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeș: ” Intâlnirea, una foarte constructivă, a fost de a exista o bună colaborare interinstituțională, în special între ANSVSA, Ministerul Sănătății, Ministerul Agriculturii, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării. În cadrul atelierelor la care am participat pe parcursul celor trei zile ale workshopului de la Sibiu am avut anumite spețe și s-a stabilit o foaie de parcurs pentru situația în care apare o boală și cum putem colabora și interconecta astfel încât să putem gestiona foarte bine o asemenea situație de urgență când ea apare”.

Un scop major al evenimentului de la Sibiu a fost și îmbunătățirea regulamentului sanitar internațional. Worksopul de la Sibiu s-a desfășurat sub deviza ”One Health” (n.r. - O singură sănătate). ”One Health” este o abordare tripartită propusă de către Organizația Mondială a Sănătății, Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor și Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură pentru a consolida gradul de pregătire la interfața uman-animal-mediu.

Sorin_Sorescu_OMS.jpg

O concluzie importantă a workshopului a fost aceea că în perioada următoare trebuie realizate proceduri interinstituționale. Prin aceste proceduri se vor stabili și limitele de intervenție ale fiecărei instituții implicate.

Urmare a workshopului de la Sibiu s-a stabilit începerea demersurilor pentru ca Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) să își deschidă o reprezentanta în România.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.