elevi-simplu.jpgMinisterul Educației anunță introducerea unei noi categorii de burse – bursa de reziliență, de care vor beneficia elevii care au cel puțin media anuală 7.

”De bursa de rezilienţă vor beneficia şi elevii cu afecţiuni oncologi sau cronice, şcolarizaţi pentru o perioadă mai mare de 4 săptămâni în cadrul aşa-numitei şcoli din spital sau la domiciliu. Aceasta este o categorie nouă de beneficiari, introdusă acum, atât la bursa de rezilienţă, cât şi la bursa socială. În ceea ce priveşte bursa de rezilienţă, pentru elevii claselor a V-a  se va lua în considerare media primelor două intervale de învăţare din  anul şcolar în curs, iar pentru elevii din clasa a IX-a se va lua în considerare media de admitere la liceu”, a declarat ministrul Deca.Cuantumul bursei de reziliență este de 300 de lei pe lună, iar cel al bursei de merit este 450 de lei pe lună.

În ceea ce privește bursele de merit, acestea se vor acorda tuturor elevilor care au media anuală cel puțin 9.50, mai transmite Ministerul Educației.

”Introducem o nouă categorie – bursele de reziliență, de care vor beneficia elevii care au cel puțin media anuală 7. În ceea ce privește bursele de merit, acestea se vor acorda tuturor elevilor care au media anuală cel puțin 9.50.

Cele două burse, de merit și de reziliență, se acordă primilor 30% dintre elevii din fiecare clasă”, a scris pe Facebook ministrul Educației, Ligia Deca.  

De asemenea, ministrul Deca precizează că este o măsură prin care se dorește stimularea dorinței  copiilor din fiecare școală din România de a învăța mai mult. ”Toți copiii au dreptul să fie încurajați să progreseze, indiferent de școala sau clasa în care se află”.

În acest moment, elevii pot beneficia de bursă de excelență olimpică I și II, bursă de merit, bursă socială, bursă tehnologică și bursă pentru participare școlară a mamelor minore. Toate aceste categorii de burse se mențin în legea învățământului preuniversitar.

Modificările se vor aplica începând de anul școlar viitor.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.