Anunț important pentru toți clienții ING. Își pot pierde conturile dacă nu respectă indicația băncii
- Monday, 25 March 2024
- Written by FINANCIARPRESS.RO
- Hits: 277
O nouă încercare de fraudă informatică în numele ING, banca cu cele mai multe conturi curente în portofoliu. Clienții au primit un SMS în care se spune că le-a fost suspendat contul și trebuie să acceseze un link pentru a îl reactiva. Linkul trimite către o pagină falsă.
ING a arătat ce trebuie să facă și mai ales să nu facă clienții pentru a fi în siguranță. Redăm mesajul ING:
”Primul semnal de alarma este chiar linkul. In acest caz, este vizibil un link suspect, care nu are nicio legatura cu site-ul oficial. In alte cazuri, poate arăta similar cu cel oficial, dar va folosi un nume de domeniu diferit sau scris greșit (o literă lipsă sau în plus poate fi un indiciu). Cel mai sigur este să deschideți o nouă pagină și să introduceți adresa site-ului respectiv în browser sau să intrați în aplicația bancară, fără a da click pe linkuri necunoscute. Dacă aveți îndoieli asupra veridicității mesajului, contactați imediat banca!
– Fiți suspicioși dacă primiți mesaje/ e-mailuri alarmante care încearcă să vă convingă să executați o acțiune în grabă și nu dați curs acestora. Și în cazul acestui mesaj, există acest sentiment de urgență, acțiunea trebuie efectuată acum (contul a fost suspendat, trebuie actualízate datele, pierdeti coletul etc.)
– Nu accesati niciodată link-uri sau atașamente provenite din surse necunoscute, dacă mesajul este neașteptat sau dacă oferă câștiguri prea bune pentru a fi adevărate. Banca nu trimite niciodata linkuri pentru astfel de actiuni!
– Nu instalati, sub nicio formă, aplicații prin care oferiti control la dispozitivul pe care il utilizati. Fraudatorii încearcă să obțină controlul total asupra dispozitivului sub pretextul ca va oferă asistență. Instalarea acestor aplicații (de tip Anydesk, Teamviewer, LogMeIn) permite acestora să acceseze de la distanță, de oriunde, dispozitivul împreună cu informatiile (aplicatii instalate, inclusiv aplicatia bancara, mesaje, documente) acestuia sau expune dispozitivul la malware.
– Nu vă autentificați niciodată în aplicația de internet banking folosind un link primit pe SMS sau e-mail și nu accesați linkuri promovate. Folosiți doar aplicația instalată pe mobil sau tastați adresa URL a aplicației într-o nouă pagină web.
– Cititi cu atentie mesajele primite de la banca si Nu finalizați niciodată o operațiune până nu vă asigurați că este ceea ce vă doriți. Citiți cu atenție SMS-urile primite și asigurați-vă că validați operațiunea dorită.
– Nu transmiteti niciodata datele cardului sau credentialele aplicatiei de internet banking (codul de utilizator, parola) și codurile de autentificare primite prin e-mail sau prin SMS.
Aplicatiile remote, detaliate mai sus, sunt folosite foarte mult in ultima perioada, pentru ca pot oferi acces la tot continutul telefonului, e foarte important sa nu instaleze niciodata nimic.
Mai multe informatii despre diferite tipologii de frauda pe pagina de securitate:
https://ing.ro/ing-in-romania/informatii-utile/securitate/”.
Popular Articles
- Most read
Publicitate