taximetrie.jpgVechea lege a taximetriei, care datează din anul 2003, ar urma să fie modificată, conform unei propuneri legislative ce se consideră că a trecut tacit de Senat, deoarece n-a fost dezbătută și votată în termenul legal, cu toate că acesta fusese prelungit anterior. Modificările semnificative îi vizează atât pe șoferi și companiile de taximetrie, cât și pe pasageri. Propunerile vizează aspecte precum tarifele, modalitatea de acordare a licențelor, accesul taxiurilor pe benzile speciale pentru transportul în comun și gestionarea serviciilor de către operatori.

De exemplu, propunerea de modificare a Legii 38/2003 aduce o modificare importantă în ceea ce privește tarifele pentru serviciile de taxi. Se modifica tariful de pornire înregistrat automat de aparatul de taxat la începutul cursei. Acest tarif este vizibil pe afișajul pentru clienți odată cu activarea dispozitivului de control din poziția de operare "Liber" în poziția de operare "Ocupat" și, conform propunerii, ”nu poate fi mai mare decât dublul tarifului de distanță”, exprimat în lei pe kilometru. În varianta actuală a legii, acest tarif poate fi maxim echivalentul tarifului de distanță.

De asemenea, propunerea prevede obligativitatea stabilirii unui tarif de noapte, care poate fi mai mare decât cel de zi, dar cu maximum 50%. În plus, pentru deplasările în afara localității, tariful pe care companiile îl vor putea percepe clienților va putea fi și el mărit cu 50% față de cel de zi sau cel de noapte, după caz, în funcție de momentul efectuării cursei.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.