zapada.jpgMeteorologii au emis cod galben de avertizare cu interval de valabilitate 12 februarie, ora 14 – 14 februarie, ora 10.

Fenomene vizate: precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, temporar se vor semnala precipitații în aproape toată țara și se vor acumula cantități de apă în general de 15...25 l/mp. 

Vor fi ploi, ce vor avea și  caracter de aversă, însoțite și de descărcări electrice îndeosebi în sud-estul teritoriului. 

La munte, iar în noaptea de marți spre miercuri, trecător și în zonele mai joase de  relief din Transilvania și Moldova se vor semnala precipitații mixte.

Marți, vântul se va intensifica în zona montană înaltă, în special în Carpații  Meridionali și în Carpații de Curbură, unde vor fi rafale de 60...80 km/h, iar temporar și  în regiunile estice și local în cele vestice și sud-vestice, în general cu viteze de 45...55

În zonele montane aferente va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25...30 l/mp, iar izolat de 50 l/mp.

La altitudini mai mari de 1500 m, îndeosebi pe parcursul zilei de marți (13 februarie) în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali vor predomina ninsorile și se va  depune strat de zăpadă, local consistent. 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.