consiliu local mioveniJoi 8 februarie, bugetul orașului Mioveni pe anul 2024 a fost aprobat de Consiliul Local, cu unanimitate de voturi. Bugetul orașului pentru anul 2024, compus din cheltuieli de funcționare și alocări pentru investiții, este de 225.585 mii lei. Cheltuielile de dezvoltare pe anul 2024 însumează 85.697 mii lei, cuprinzând sume consistente de la bugetul local pentru finalizarea proiectelor începute, cât și fonduri nerambursabile pentru investiții publice noi.

Cele mai mari investiții în acest an se vor regăsi în proiectul de transport public, în lucrări de infrastructură, extinderea rețelelor de utilități, proiecte de mediu și sustenabilitate energetică, educație, sănătate, cultură și pentru autorități executive.

FinanciarPress.ro a vorbit despre cele mai importante proiecte pentru Mioveni cu Ciprian Țurlea, viceprimarul cu atribuții de primar al orașului.

”Cele mai importante proiecte sunt varianta ocolitoare a orașului, școala în sistem de învățământ dual și iluminatul public, cu fonduri nerambursabile. Cel mai important proiect este noua Piață Agroalimentară Dacia. La ora actuală suntem în licitație cu proiectul privind viitoarea Piață Agroalimentară, în toamna acestui an vor începe lucrările la noua construcție, dacă totul decurge normal. Termenul de execuție este de 18 luni de la începerea lucrărilor. Varianta ocolitoare a orașului Mioveni va avea 4,3 kilometri și suntem în faza de exproprieri. Deja se fac pași concreți pentru toate proiectele”, a declarat pentru FinanciarPress.ro viceprimarul Ciprian Țurlea.

piata

Viitoarea Piață Agroalimentară va fi o construcție spectaculoasă, funcțională și modernă și va avea printre altele o terasă parțial acoperită pentru alimentația publică și parcare cu 52 de locuri, dintre care două pentru persoane cu dizabilități. Piața va avea și adăpost antiatomic. 4778 metri pătrați va fi suprafața totală desfășurată a viitoarei piețe.

”Implicarea domnului primar Georgescu a contat foarte mult în aceste proiecte importante pentru Mioveni, pentru că a fost inițiatorul lor și am muncit în echipă”, mai precizează viceprimarul Ciprian Țurlea.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.