amalia

Joi 1 februarie, la Tribunalul Argeș a fost un nou termen în dosarul în care Amalia Dumitraşcu, fosta contabilă care a delapidat de la Spitalul Judeţean Argeş un milion de euro timp de patru ani şi jumătate, este judecată alături de foștii patroni ai firmei Rivertex Project pentru constituirea unui grup infracțional. Magistrații au decis ca sentința în acest dosar cu trei inculpați să fie dată pe 29 martie.

Amalia Dumitrașcu a fost trimisă în judecată în 2022 de către DIICOT. Pe latura civilă, Amalia Dumitrașcu trebuie să returneze spitalului toată suma, conform unei decizii definitive a Curţii de Apel Piteşti date în 2021. Numai că problema este de unde vor fi recuperaţi banii, în condiţiile în care Rivertex Project, firma din Ştefăneşti, în conturile căreia au intrat uriaşele sume, şi-a declarat falimentul acum șase ani, conform datelor obţinute de la Ministerul Finanţelor.

Pe 24 mai 2017, Serviciul de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Argeș s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de delapidare cu consecințe deosebit de grave, de către Amalia Dumitrașcu, care a plătit prin virament bancar în perioada noiembrie 2012-martie 2017 către Rivertex Project suma de 4.281.000 de lei în loc de 387.000 de lei, diferența de plată fiind nejustificată. În total, este vorba de 69 de ordine de plată nelegale. Pe ordinele de plată, la rubrica „beneficiar“ era înscrisă denumirea unui furnizor fictiv al spitalului, iar la contul IBAN şi identificarea fiscală erau completate datele Rivertex Project.

În afară de Amalia Dumitraşcu, în dosarul de la Tribunalul Argeș mai sunt judecați Nicolae Iordache şi Cătălin Iordache, patronii firmei Rivertex Project.

Conform Codului Penal, pedeapsa pentru constituirea unui grup infracțional este între un an și cinci ani de închisoare.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.