puietiDirecția Silvică Argeș arată constant implicare cu fapta în regenerarea pădurilor. După cum au precizat pentru FinanciarPress.ro reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva, Direcția Silvică Argeș a regenerat anul trecut, în fondul forestier proprietatea publică a statului, 567 hectare, din care 470 hectare prin regenerări naturale și 97 prin regenerări artificiale, prin lucrări de împăduriri, plantând 389.000 de puieți forestieri în cadrul lucrărilor de împăduriri, refacere a plantațiilor și completări curente în plantații.

De asemenea, în fondul forestier aflat sub alte forme de proprietate, administrat de către Direcția Silvică Argeș pe baze contractuale, au fost regenerate alte 273 hectare fond forestier, din care 226 hectare prin regenerări naturale și 47 hectare prin lucrări de împăduriri, fiind utilizați 191.000 de puieți forestieri, pentru lucrările de împăduriri, refacere a plantațiilor și completări curente în plantații.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a plantat anul trecut peste 25 de milioane de puieți forestieri în fondul forestier de stat.

În ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 72.330 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 48.604 hectare prin regenerări naturale și 23.726 hectare prin lucrări de împăduriri, pentru toate lucrările curente de regenerare, lucrări de împăduriri, refaceri și completări, fiind ultilizați circa 132 milioane de puieți forestieri, produși în pepinierele silvice proprii.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Toate pădurile proprietatea publică a statului dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.