teo

Un alpinist cu o mare experiență, argeșeanul Teofil Vlad și-a împlinit în această săptămână un vis din copilărie, acela de a urca pe masivul Vinson, cel mai înalt munte din Antarctica, având o altitudine de 4.892 metri.

”Într-o zi care a început cu mănuși subțirele sau deloc și s-a finalizat cu temperaturi care, ajutate de vânt, ajungeau și la -50°C, am urcat pe Vinson, punctul cel mai înalt al Antarcticii. Pentru mine a fost un vis care s-a născut când am citit în copilărie despre epopeea tragică a lui Scott spre Polul Sud și s-a construit treptat după ce am început să savurez urcatul munților”, spune Teo Vlad, care se află din 11 ianuarie în Antarctica.

Alpinist profesionist, ghid şi salvator montan, Teofil Vlad are o carieră de excepție. Printre reușitele sale se numără ascensiuni pe vârfurile Everest, Pumori, Khan Tengri, Nanga Parbat sau Gashebrum 2 din masivul Himalaya. În urmă cu aproape cinci ani, Teofil Vlad a ajuns pe Everest, cel mai înalt vârf de pe glob. De altfel, doar doi alpinişti argeşeni au ajuns până acum pe Everest: Teofil Vlad şi Marius Gane.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.