tren.jpgO serie de drepturi salariale ale ceferiștilor care au fost câștigate în instanță vor fi plătite eșalonat, mai pe românește cu țârâita. Pentru a ”cârpi” deficitul bugetar, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a pregătit un proiect de act normativ în acest sens.

Pe site-ul MTI a fost postat, în consultare publică, proiectul de Ordin de ministru al Transporturilor și Infrastructurii privind stabilirea procedurii de efectuare a plății sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială, stabilite în favoarea personalului Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și al unităților ce funcționează în subordinea sa, devenite executorii în perioada 1 ianuarie 2024 – 31 decembrie 2024.

Astfel, plata acestor sume ”se va realiza eșalonat, în tranșe”, se arată în proiect. Tot aici se precizează că procedura de plată eşalonată se aplică şi în ceea ce priveşte plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti devenite executorii în perioada 1 ianuarie 2024 – 31 decembrie 2024, având ca obiect acordarea de daune-interese moratorii sub forma dobânzii legale pentru plata eşalonată a sumelor prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea unor drepturi salariale personalului din aparatul propriu al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și al instituțiilor publice aflate în subordinea sa.

 

Practic, autoritățile vor să ”rostogolească” această problemă, asumându-și riscul de a plăti dobânzi și penalități pentru întârzierea punerii în practică a hotărârilor judeccătorești rămase definitive

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.