tudosoiu

Pentru Inspectoratul Școlar Argeș, proiectele de anvergură pentru învățământul din județ sunt constant o prioritate. Iar în acest sens, inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu arată cu fapta implicarea sa.

Iar cel mai recent exemplu concret și foarte benefic pentru comunitate este un proiect important pentru reducerea abandonului școlar din Argeș. Zeci de unități de învățământ din județ au primit finanțare în cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), program finanțat de Planul de Relansare și Reziliență al României (PNRR). Programul se adresează cu precădere unităților de învățământ de stat ce prezintă risc ridicat și mediu de abandon și părăsire timpurie a școlii la nivelul elevilor din ciclul gimnazial, obiectivul final fiind reducerea părăsirii timpurii a școlii.

În runda I a Schemei de Granturi PNRAS au primit finanțare 32 de unități de învățământ din Argeș ce însumează 1647 de beneficiari, adică elevi din ciclul gimnazial. Proiectul se derulează pe o perioadă de trei ani, iar cele 32 de unități de învățământ deja se află în primul an de implementare.  

Este vorba de școlile gimnaziale Nr.1 Poenarii de Muscel, ,,Petre Tudose” Mălureni, Nr.1 Schitu Golești, ,,Tudor Cornel” Ungheni, Băiculești, Davidești, ,,Prof. Emil Negoiță” Miroși, Nr.1 Bughea de Jos, ,,Petre Badea” Negrași, Vulturești, ,,I.C. Lăzărescu” Țițești, Nr.1 Corbeni, Merișani, Nr.1 Micești, ,,Ion Iorgulescu Mihăești, ,,Iordache Păcescu” Coșești, Broșteni – Aninoasa, ,,Iosif Catrinescu” Dragoslavele, Nr.1 Hîrtiești, Nr.1 Valea Mare Pravăț, ,,Toma Arnăuțoiu” Nucșoara, ,,Constantin Bălăceanu Stolnici” Stolnici, Gimnazială Nr.1 Bughea de Sus, ,,Gabriel Marinescu” Tigveni, ,,Gheorghe I.I.. Brătianu” Rătești, Mușătești, ,,Elena Davila Perticari” Izvoru, ,,Prof. Univ. Dr. Ion Stoia” Căldăraru, ,Ștefan cel Mare” Ștefan cel Mare, Nr.1 Cetățeni, precum și de Liceul cu Program Sportiv Câmpulung și Liceul Tehnologic ,,Dinu Brătianu” Ștefănești

În total bugetul alocat unităților de învățământ sus menționate pentru cei trei ani de proiect este de 25,4 milioane lei, din care, în primul an de proiect, s-au cheltuit aproximativ 7,5 milioane lei.

”Derulăm un proiect major pentru reducerea abandonului școlar în Argeș. Activitățile desfășurate de către aceste școli în primele 12 luni de proiect au constat printre altele în 7.411 ore de pregătire remedială, în afara programului școlar, în special la limba română și matematică, pentru elevii cu risc de abandon școlar. S-au acordat de asemenea pachete cu hrană elevilor participanți la orele remediale și ghiozdane echipate cu rechizite și cărți. Tot în primul an al proiectului au fost dotate sălile în care se desfășoară activitățile remediale cu mobilier neconvențional, atractiv și funcțional pentru elevi, s-au organizat excursii pentru elevi și s-au desfășurat workshop-uri (având ca temă prevenirea și combaterea bulliyng-ului, a violenței în mediul școlar și familial, tranziția de la școală la piața muncii) pentru elevi, susținute de către psihologi și specialiști în domeniu”, spune inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu.

Pentru runda a II-a a acestui proiect major pentru Argeș au aplicat 13 de unități de învățământ, toate fiind declarate eligibile. Este vorba de școlile gimnaziale Nr.1 Bârla, ,,Mihai Tican Rumano" Berevoești, ,,C.D. Aricescu" Câmpulung Muscel, ,,Naum Râmniceanu" Corbi, Dobrești, Nr. 1 Lerești, ”George Topârceanu” Mioveni, ”Nicolae Bălcescu” Pitești, Nr. 1 Vlădești, precum și de

Liceul Tehnologic Auto Curtea de Argeș, Liceul Tehnologic Nr.1 Mărăcineni, Liceul Tehnologic ,,Liviu Rebreanu" Mozăceni, Liceul Tehnologic ,,I.C. Petrescu" Stâlpeni. Se așteaptă semnarea contractelor de finanțare cu aceste unitățile școlare și demararea activităților proiectului.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.