fagiRomânia ajunge din nou în paginile The New York Times cu un articol care aduce în atenția lumii întregi natura deosebită a țării noastre, dar și proiectul „Pădurea cu Povești Nemuritoare”, realizat de Primăria Nucșoara și Fundația Conservation Carpathia. Prestigioasa publicație spune povestea proiectului de conservare a fagilor din comuna Nucșoara, subliniind ineditul și unicitatea acestuia.

„Pădurea Poveștilor Nemuritoare” este o inițiativă a Primăriei Comunei Nucșoara, realizată cu sprijinul Fundației Conservation Carpathia, și s-a născut din dorința de a proteja unii dintre cei mai vârstnici și spectaculoși fagi ai Europei. Nu trăim îndeajuns de mult să ne spunem povestea, însă acești fagi seculari sunt, aproape nemuritori. O pot face ei pentru noi, dacă-i adoptăm și ajutăm astfel ca zona să se dezvolte și să fie inclusă într-un circuit turistic.

Oricine poate să adopte un fag secular, alegându-l din harta zonei sau căutând după un număr preferat, contra unei sume de 700 de lei. Cei care doresc ca fagul adoptat să-și spună povestea, pot scrie povestea în 200 de cuvinte în formularul dedicat pe site-ul arboricupovesti.ro. Povestea va fi editată, înregistrată audio, și plasată pe o plăcuță cu cod QR pe arborele ales, în termen de o lună.

Sub titlul ”Copacii m-au salvat”, jurnalistul Alan Burdick de la The New York Times spune povestea acestui proiect lăudabil de la Nucșoara, proiect grație căruia 2.544 de fagi pot fi adoptați. Printre cei care au adoptat brazi până acum se numără Ana Maria Brânză, multiplă campioană olimpică, mondială și europeană la scrimă, precum și Ion Cojocaru, primarul comunei Nucșoara.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.