mioveniO veche clădire de la Penitenciarul Mioveni unde sunt cazați în prezenți numeroși deținuți va fi demolată, pe locul ei urmând a fi ridicată și finalizată cel târziu în 2025 o clădire ultramodernă, conform standardelor europene. Actuala clădire a fost construită înainte de 1970 și se află într-o stare avansată de degradare.

Iar Penitenciarul Mioveni a publicat deja miercuri 3 ianuarie în SEAP anunțul licitației pentru realizarea viitoarei clădiri. Valoarea estimată a lucrării este de 9,3 milioane lei fără TVA, iar firma câștigătoare va trebui să finalizeze proiectul în maximum 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrării.

Se propune amenajarea corespunzătoare a spatiilor interioare ale secțiilor 3-4, astfel: 31 camere de deținere cu capacitate de 6 deținuți (cu grup sanitar propriu şi nișe de depozitare); - 2 camere de deținere pentru persoane cu dizabilități cu capacitate de 2 deținuți (cu grup sanitar propriu adaptat persoanelor cu dizabilități şi nișe de depozitare), club deținuți, atelier creație, sală de așteptare, cabinet medical, sală de tratament, club deținuți/ sală de mese, birou judecător, birou supraveghetori, etc.

”Aceste amenajări vor avea ca efect eliminarea fenomenului de supraaglomerare în cadrul acestor secții de detenție şi cazarea în condiții corespunzătoare a deținuților clasificați în regim semideschis, cu respectarea prevederilor legale”, spun reprezentanții Penitenciarului Mioveni.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.