sarbatoriti

Miercuri 6 decembrie, de Sfântul Nicolae, șase personalități ale Argeșului din diferite domenii își serbează ziua onomastică. Este vorba de șase oameni care sunt un exemplu de implicare și de reușită în comunitate, atât la nivel local, cât și național. Vi-i prezentăm în cele ce urmează în ordine alfabetică.

Nicoleta Corbu – prorector SNSPA. Profesor în cadrul Facultății de Comunicare și Relații Publice și prorector al SNSPA, Nicoleta Corbu coordonează în calitate de director executiv Centrul de Cercetare în Comunicare. De asemenea, ea este vicepreședinte al secțiunii de Comunicare politică a European Communication, Research and Education Association (ECREA).

Nicoleta Corbu are un doctorat în sociologie. În perioada 2008-2009, a beneficiat de o bursă de cercetare Fulbright în Statele Unite (University of Georgia). În 2012, a fost visiting professor la Florida Gulf Coast University. Pe când era elevă la Școala ”Ion Pillat” din Pitești, Nicoleta Corbu a obținut premiul I la Olimpiada Națională de Matematică.

Nicolae Movileanu – manager Delta Invest. De mai mulți ani, omul de afaceri Nicolae Movileanu și soția sa Mariana Movileanu, ambii din Mioveni, sunt doi dintre cei mai apreciaţi și discreți investitori din turismul românesc. Familia Movileanu din Mioveni a devenit cunoscută în industria turismului din țara noastră după ce a dezvoltat în stațiunea Venus Mera Resort, un complex modern de patru stele, după o investiție estimată la 12 milioane de euro. Complexul are 1.000 de locuri de cazare și 500 de locuri de parcare.

Cea mai mare afacere a familiei Movileanu este compania Delta Invest din Mioveni, un important furnizor al Dacia. Înființată în urmă cu 29 de ani, în 1994, Delta Invest este la ora actuală unul dintre liderii locali în cercetarea- dezvoltarea de produse injectate din mase plastice, proiectarea și fabricarea de matrițe, și fabricarea de produse și componente injectate din mase plastice.

Nicolae Oiță – manager Argintex. Un foarte apreciat om de afaceri, Nicolae Oiță a fost ani buni proprietarul procesatorului de lactate Lactag, pe care l-a vândut acum peste un deceniu. Nicolae Oiță deține complexul Argintex din Pitești, spațiile comerciale fiind la mare căutare. Iar una dintre clădiri a fost închiriată de câțiva ani uneia dintre cele mai mari companii din industria de componente auto din România.

Nicolae Pană – primarul comunei Coșești. De când este primar la Coșești, comună cunoscută în toată România pentru bogăția fructelor și talentul meșteșugarilor din zonă, Nicolae Pană reușește constant ca printr-o implicare susținută să dezvolte proiecte importante pentru comunitate. Iar unul dintre cele mai importante proiecte din acest an pentru comuna Coșești constă într-un sistem de iluminat public foarte modern și eficient, grație căruia se vor face economii importante la bugetul local.

Și tot primarul Nicolae Pană se implică admirabil alături de echipa sa în organizarea anuală a Festivalului Țuicii de la Coșești, un eveniment-simbol început în anul 2002 ca o campanie de recunoaştere a ţuicii drept băutură tradiţională românească, și ce a căpătat după aceea caracter zonal și național.

Nicolae Tudose - director Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni. Licențiat în Finanțe la ASE București și în Drept la Universitatea din Pitești, Nicolae Tudose este unul dintre cei mai apreciați profesioniști din administrația publică din Argeș. O dovedește cu prisosință de când conduce ca director general Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, serviciile oferite comunității și rezultatele foarte bune fiind un exemplu de nota 10. Nicolae Tudose s-a bucurat de aprecieri și în perioada în care a fost secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Nicolae Velcea – primarul orașului Ștefănești. Până în toamna lui 2020 Ștefăneștiul arăta ca un oraș bântuit, ca un oraș lăsat în voia sorții, ca un oraș față de care administrația locală nu avea vreo preocupare și vreo grijă. Din fericire, de mai bine de trei ani, de când Nicolae Velcea a devenit primar, orașul Ștefănești începe să arate mult mai bine zi de zi, iar investițiile și proiectele majore de dezvoltare,multe dintre ele finanțate cu fonduri europene, s-au dezvoltat spectaculos. Este rezultatul unei implicări cât cuprinde și a multă muncă din partea primarului Nicolae Velcea și a echipei sale. Primarul Nicolae Velcea a dovedit că se pot face schimbări importante, că se pot atrage fonduri externe mari pentru proiecte esențiale pentru comunitate. Că orașul Ștefănești poate să arate a oraș adevărat și modern.

FinanciarPress.ro le urează tuturor sărbătoriților acestei zile speciale: ”La mulți ani minunați!”

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.