cmc

Numărul consumatorilor de droguri în liceele din Argeș a crescut extrem de mult în ultimii trei ani, fapt confirmat și de surse judiciare pentru FinanciarPress.ro. ”An de an se înregistrează o creștere a numărului de elevi din Argeș care consumă droguri, în principal fiind vorba de elevi de la liceele din Pitești. Am avut surpriza să descoperim chiar că la câteva clase de la licee din Argeș aproape un sfert dintre elevi erau consumatori de droguri. Sunt sute de elevi din Argeș care consumă droguri. Iar trei sferturi dintre ei consumă droguri sintetice, care sunt extrem de periculoase, fiind vorba în principal de 3-MMC și 3-CMC”, a precizat o sursă judiciară pentru FinanciarPress.ro

Consumul de 3-MMC și 3-CMC a fost favorizat și de faptul că până în primăvara acestui an acestea erau înregistrate ca substanțe psihoactive, iar pedepsele erau extrem de mici.

Numai că din luna martie a.c., atât 3-MMC, cât și 3-CMC au fost introduse pe lista drogurilor, iar traficanții riscă până la 10 ani de închisoare. Efectele celor două droguri asupra lor sunt extrem de nocive, afectând dezvoltarea fizică și psihică. Consumatorii au frecvent palpitații și halucinații. Iar cele două droguri creează foarte rapid dependență.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.