nuclear

Alexander de Croo, prim-ministrul Belgiei, a anunțat joi 9 noiembrie că Belgia, România, Statele Unite și Italia vor intra într-un consorțiu internațional pentru a dezvolta reactoarele modulare de mici dimensiuni până în 2040, reactoare mult mai sigure și care produc mai multe deșeuri.

Iar prima etapă de dezvoltare va consta în construirea unui prototip industrial al reactorului ALFRED la Fabrica de Combustibil Nuclear Mioveni, după cum scriu jurnaliștii belgieni.

Producția de combustibil nuclear de tip CANDU a început la Mioveni din anul 1980. Anual, FCN Mioveni fabrică aproximativ 10.800 fascicule de combustibil nuclear.

Pe durata de viață a unui fascicul de combustibil nuclear în reactor, aproximativ 1 an, un fascicul de combustibil CANDU 6 generează o cantitate de 1.115 MWh.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.