handicap.jpgPentru a se asigura că se aplică legea, parlamentarii vor să oblige comisiile de evaluare, atunci când vine vorba despre persoane cu dizabilități ireversibile și care nu pot urma programe de recuperare, să emită certificate de încadrare în grad de handicap cu valabilitate nelimitată, potrivit unui proiect de lege ce a primit votul decisiv al Camerei Deputaților.

Prevederea există și în prezent, dar, în practică, nu prea se aplică, astfel că parlamentarii vor să oblige comisiile să respecte legea, inclusiv prin introducerea unor amenzi de până la 100.000 de lei.

 

Acesta nu este singura măsură apărută în ultima perioadă care ar putea ușura, chiar și-n mică măsură, viața persoanelor cu handicap. Mai exact, s-a stabilit în 2021 că certificatele de handicap pentru copiii cu afecțiuni grave să fie valabile până când aceștia împlinesc 18 ani.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.