trivale

Pădurea Trivale, oaza de verdeață a Piteștiului, este subiectul unei ample dezbateri de multe luni legat de faptul dacă este oportun să fie declarată pădure-parc sau arie naturală protejată. Și asta în contextul în care pe 31 august, Consiliul Local Pitești a votat o hotărâre privind declararea unei suprafețe de 160 hectare ca pădure-parc, urmând ca alte 175 hectare să fie declarate în viitor arie protejată, după parcurgerea tuturor pașilor legali și administrativi.

Reprezentanții USR și PNL au susținut că dacă Pădurea Trivale va fi transformată în pădure-parc, dezvoltatorii imobiliari vor putea intra cu buldozerele în pădure și construi vile și blocuri și că în ultima perioadă s-au înmulțit solicitările de ridicare de construcții în Pădurea Trivale.

Iar acum câteva săptămâni Prefectura Argeș a atacat în instanța hotărârea Consiliului Local Pitești de a declara o parte din Pădurea Trivale drept pădure-parc, motivând că nu a fost organizată o dezbatere publică în acest sens.

Iar pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local Pitești de joi 26 octombrie se află un proiect de hotărâre foarte fierbinte pe această temă. Concret, 10 consilieri locali de la USR și PNL cer organizarea unui referendum local pe 10 decembrie în vederea consultării cetățenilor din Pitești cu privirea la oportunitatea declarării Pădurii Trivale ca arie protejată de interes național sau pădure-parc.

Se anunță o ședință de Consiliu Local foarte încinsă, având în vedere că proiectul de hotărâre este ultimul de pe ordinea de zi.

Amenajarea Pădurii Trivale a început în anul 1900 sub comanda arhitectului peisagist francez Édouard Redont. Copacii ornamentali au fost comandați în Austria de la contele Thedeus Graf Lubenschi. Primăria a comandat de la conte pe data de 16 martie 1902, 25 bucăți brad, 1.000 bucăți pin de Austria, 100 pini rigidă, 25 pini cembra, 100 pini albi, 100 molizi, 20 măslini sălbatici și 100 bucăți paltin. De asemenea, s-au cheltuit însemnate sume de bani cu exproprierea pentru utilitate publică a mai multor terenuri de la diverse persoane, pe care le-a cumpărat primăria.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.