spectacol.jpgGuvernul va interzice administraţiilor locale să organizeze pe bani publici festivaluri şi concerte, cu excepţia celor de final de an şi va suspenda investiţiile cu finanţare de la bugetul de stat, se arată într-un proiect de ordonanţă de urgenţă.

Proiectul de act normativ prevede că instituţiile publice nu mai pot pot încheia contracte pentru a plăti chirii, pentru achiziţionarea de mobilă de birou sau pentru consultanţă şi că nu se mai pot plăti din bugetul de stat sau bugetele locale organizarea de festivaluri, concerte, competiţii locale, festivităţi, sărbători tematice. Exceptate vor fi doar evenimentele ocazionate de zilele declarate ca fiind zile oficiale ale oraşelor, comunelor, precum şi cheltuielile cu evenimentele ocazionate de sfârşitul de an. Totodată, nu se vor mai putea face investiţii din bani publici cu excepţia celor din fondurile europene şi din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar cheltuielile cu bunurile şi serviciile din noiembrie-decembrie 2023 vor rămâne la nivelul celor din ianuarie-septembrie 2023. De asemenea, Guvernul amână pentru anul viitor plata drepturilor salariale obţinute în instanţă.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă mai stabileşte că instituţiile care au cheltuit sub 50% din bugetul alocat pentru plăţi, vor fi obligate să restituie către fondul de rezervă 10% din banii rămaşi în cel mult 5 zile de la data solicitării.

Actul normativ ar urma să fie aprobat în şedinţa de guvern ce va avea loc în aceste zile. Măsurile sunt luate înaintea rectificării bugetare, unde va fi trecută şi noua ţintă de deficit bugetar. Deficitul va creşte de la 4,4%, cât era prevăzut la începutul anului, la 5,5 - 5,7%, a declarat recent premierul Marcel Ciolacu.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.