nicolaeRămășițele Principilor Mircea și Nicolae, al doilea și respectiv ultimul copil al Reginei Maria și al Regelui Ferdinand, vor fi aduse miercuri 15 noiembrie la Necropola Regală de la Curtea de Argeș.

Informația a fost furnizată în exclusivitate pentru FinanciarPress.ro de către arhimandritul Caliopie Ichim. ”Rămășițele celor doi Principi vor fi aduse la Necropola Regală de la Curtea de Argeș miercuri 15 noiembrie. La eveniment vor fi prezenți și reprezentanți ai Casei Regale, cei care sunt organizatori”, a declarat arhimandritul Caliopie Ichim. Piatra funerară a Principelului Nicolae a fost amplasată chiar lângă cea a lui Carol al II-lea. La eveniment sunt așteptați mii de oameni.

La ora actuală, la Noua Catedrala Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş îşi dorm somnul de veci patru membri ai Familiei Regale a României: Regele Carol al II-lea, Regina Elena, Regele Mihai I şi soția sa, Ana de Bourbon-Parma. În pronaosul mănăstirii Curtea de Argeș sunt îngropați Regele Carol I, Regina Elisabeta, Regele Ferdinand I şi Regina Maria.

Principele Nicolae a fost al doilea fiu al cuplului Ferdinand-Maria, iar Mircea a fost mezinul cuplului Ferdinand-Maria), pietrele tombale fiind terminate de mai bine de un an.

Principele Mircea, ultimul copil al Regelui Ferdinand şi al Reginei Maria, își doarme somnul de veci în capela Castelului Bran din Brașov, acolo unde sora lui, Principesa Ileana, l-a adus de la Biserica Cotroceni, în 1941. Mircea s-a născut în 1913 la Bucureşti şi a murit la vârsta de doar trei ani şi nouă luni, pe 2 noiembrie 1916, la Buftea, din cauza febrei tifoide.

Principele Nicolae s-a născut în 1903 la Sinaia şi a murit în 1978, fiind înmormântat la Lausanne, în Elveţia.

Principele Nicolae l-a avut naş pe ţarul Nicolae al II-lea. Din ianuarie 1926, după cea de-a doua renunţare a lui Carol la tron s-a instituit o Regenţă. La moartea tatălui său Ferdinand, în 1927, principele Nicolae a devenit regent la 24 de ani, apropiindu-se încă o dată de tron, de această dată ca tutore al nepotului său Mihai, încă minor. Principele nu a dorit să își depăşească condiţia de membru al Regenței, nefiind orgolios şi neavând ambiţii politice.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.