sala sportDe mulţi ani, sute de elevi de la Școala ”Nicolae Iorga” din Piteşti fac educaţia fizică într-o sală de clasă veche și înghesuită. Compania Naţională de Investiţii a încheiat în 2021 un contract pentru realizarea sălii de sport, însă lucrările au mers foarte prost. Procedura teribil de greoaie şi neseriozitatea firmei câştigătoare, în speță compania Antrepriza Construcţii Edilitare SRL, au întârziat mult investiţia. Concret, deși ordinul de începere a lucrărilor a fost emis la începutul lui iunie 2021 și sala de sport trebuia finalizată până la finalul lui 2021, sala de sport nu este gata nici acum. Prima dovadă a neseriozității companiei, una de altfel abonată la contracte publice foarte mari în Pitești și în țară (deși are în acte doar câțiva angajați) a fost aceea că reprezentantul firmei Antrepriza Construcţii Edilitare a venit la Primăria Piteşti pentru primele discuţii legate de proiectul sălii de sport de abia pe 18 august 2021, adică la peste două luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Iar neseriozitatea firmei a continuat. La procedura de predare-primire a amplasamentului s-a constatat faptul că pe suprafaţa destinată obiectivului de investiţie a fost identificat un teren de sport asfaltat, fapt ce a dus la imposibilitatea predării acestuia de către antreprenor, fiind necesară viabilizarea terenului de către beneficiar, respectiv Primăria Piteşti. Cu alte cuvinte, deși era datoria sa, firma Antrepriza Construcţii Edilitare SRL nu a verificat dacă pe terenul unde trebuia ridicată sala de sport sunt obstacole. Ulterior, pe teren au fost identificate și conducte de termoficare ce a trebuit mutate. În cele din urmă, amplasamentul a fost predat firmei constructoare pe 11 ianuarie 2022. Și cu toate că termenul de finalizare actualizat era luna iulie 2022, firma Antrepriza Construcţii Edilitare nu a terminat nici până acum, în luna octombrie 2022, sala de sport pentru a cărei realizare a primit de la Compania Națională de Investiții peste 2 milioane de lei, stadiul lucrărilor fiind de 97%.

”Firma constructoare a depășit termenul stabilit pentru terminarea lucrărilor la sala de sport a Școlii Nicolae Iorga din Pitești și aceasta va suporta penalități ce se vor calcula în funcție de data până la care se vor finaliza lucrările”, a declarat pentru FinanciarPress.ro Manuela Pătrășcoiu, directorul Companiei Naționale de Investiții.

Și nu ar strica în viitor ca Primăria Pitești să nu mai permită participarea la licitații publice a firmei Antrepriza Construcţii Edilitare SRL, firmă ce și-a dovedit cât se poate de clar neseriozitatea, deși la încasat bani publici este abonată.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.