beleti

Început în septembrie 2022 la Judecătoria Topoloveni, procesul lui Mihai Marin, fostul primar al comunei Beleți-Negrești, trenează de câteva luni. Iar principalul motiv este acela că a fost schimbat completul de judecată. Drept urmare, instanța a dispus reluarea cercetării judecătoreşti, respectiv readministrarea probatoriului și a probelor esenţiale în cauză. Și cum completul are judecători noi, fostul primar Mihai Marin va fi reaudiat, iar următorul termen a fost stabilit pentru 7 decembrie. Aflat în arest de peste un an și jumătate, Mihai Marin este acuzat de violarea sediului profesional, distrugere și sustragere de înscrisuri și trebuie să plătească daune morale și despăgubiri de peste 1,3 milioane lei.

În noaptea de 12 spre 13 decembrie 2021, Marin Mihai a intrat în curtea sediului primăriei cu autoturismul de serviciu, cu intenţia clară de a incendia clădirile primăriei, din cauza disensiunilor acumulate cu mai mulți angajaţi ai instituţiei. După ce a dat foc Primăriei Beleţi-Negreşti, primarul Marin Mihai a fugit cu maşina de serviciu, adăpostindu-se în aceeaşi noapte la mănăstirea Prislop.

Ca urmare a incendiului, au fost distruse în totalitate toate actele şi registrele de la Compartimentul Contabilitate şi de la Serviciul Public de Alimentare cu Apă.

Primăria Beleți-Negrești îi cere fostului primar despăgubiri civile de 718.369 lei și daune morale de 500.000 lei. În plus, Mihai Marin trebuie să plătească și peste 160.000 lei companiei Orange pentru echipamentele distruse.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.