georgescu

A devenit o cutumă negativă în România ultimilor ani să se dea verdicte și să se pună anateme asupra unor oficiali înainte ca aceștia să fie judecați, ascultați, înainte ca aceștia să se apere. Și prea mulți pseudospecialiști uită prea des principiul atât de important din justiție, principiu al cărui creator a fost marele Seneca: ”Audiatur et altera pars”. O judecată dreaptă cere ascultarea argumentelor ambelor părți. Din păcate, cel puțin până acum, un principiu neaplicat în cazul primarului Ion Georgescu de la Mioveni. Un primar pe care, în mod suspect de rapid, autoritățile îl cercetează pentru trafic de influență, deși practic și cât se poate de concret nu există presupusul trafic de influență. Fiica lui Valerică Nicolae, șeful Poliției Locale Pitești, nu a fost angajată la Spitalul Mioveni.

Inclusiv în stenograme sunt mai multe replici ale primarului Ion Georgescu ce în niciun caz nu pot fi interpretate ca trafic de influență, precum replica în care primarul îi spune lui Valerică Nicolae că ”Deocamdată, ştii prea bine că la bugetari şi la spital şi la învăţământ posturile sunt blocate”.

Mai mult, atunci când Valerică Nicolae îi spune lui Ion Georgescu că îi va da 20.000 de euro ca să îl ajute, primarul de la Mioveni îl refuză cât se poate de categoric: ”Du-te domne de aici”! Și faptul că Ion Georgescu a refuzat cât se poate de categoric să primească bani de la șeful Poliției Locale Pitești se vede și în altă replică din stenograme: ”În viaţa vieţilor mele eu nu am cerut la cineva”. Unde mai e atunci presupusul trafic de influență? Nicăieri. Iar procurorii și judecătorii ar trebui să analizeze cu celeritate fiecare replică, fiecare fragment din stenograme și nu să dea verdicte sub presiunea jocurilor politice.

Iar abuzurile asupra primarului Ion Georgescu nu se opresc aici. Să nu uităm linșajul mediatic la care a fost supus în seara zilei în care a ajuns la DNA. Mai multe publicații din presa centrală l-au dat arestat, deși de abia ajunsese la audieri, fără ca jurnaliștii să verifice o minimă informație.

Și mai e ceva. De ce procurorii DNA și Agenția Națională de Integritate nu îl iau la verificat în detaliu pe Valerică Nicolae, șeful Poliției Locale Pitești? De ce Agenția Națională de Integritate nu verifică averea lui Valerică Nicolae? De unde avea acesta 30.000 de euro ca să dea pentru mutarea fiicei sale, în prezent doctor la Costești? Din salariul de polițist local? Și mai e și aspectul moral sau...amoral. Așa o învață Valerică Nicolae pe fiica sa, că în viață contează banul și nu valoarea? Și încă o întrebare: de ce Valerică Nicolae nu a fost demis până acum din funcție?

Sunt foarte multe semne de întrebare în tot acest dosar ce i-a fost făcut primarului Ion Georgescu.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.