teo

Unul dintre cei mai valoroși alpiniști români, argeșeanul Teofil Vlad și-a trecut în palmares încă o performanță deosebită. În această toamnă, Teofil Vlad a escaladat pentru a doua oară legendarul munte Ararat, cel mai înalt vârf din Turcia, ce are 5.137 metri.

”Ararat - un munte înconjurat de legendă, dar și de istorie, m-a primit cu vreme o idee mai bună ca acum unsprezece ani”, spune Teofil Vlad. Ararat este considerat locul biblic unde în timpul potopului ar fi ajuns arca lui Noe lucru amintit și în Coran.

Teofil Vlad face alpinism de performanță de peste 18 ani, iar printre reușitele sale se numără ascensiuni pe vârfurile Everest, Pumori, Khan Tengri, Nanga Parbat sau Gashebrum 2 din masivul Himalaya. În mai 2019, Teofil Vlad a ajuns pe Everest, cel mai înalt vârf din lume. De altfel, doar doi alpinişti argeşeni au ajuns până acum pe Everest: Teofil Vlad şi Marius Gane.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.