autobuze electrice

Primarul Ion Georgescu de la Mioveni demonstrează constant cu fapta cât de mult este implicat în dezvoltarea orașului și în utilizarea energiei verzi.

De anul trecut, orașul Mioveni și comuna Davidești au format Asociația de Dezvoltare Intracomunitară Trans Eco Miodav. Iar primul proiect de succes al Asociației este legat de transportul public local cu mijloace ecologice în Mioveni și comuna Davidești și asigurarea infrastructurii în acest sens pentru transportul verde. Practic, din primăvara lui 2024, transportul public între Mioveni și Davidești va fi făcut cu patru autobuze electrice, în cadrul proiectelor urmând a fi achiziționate și stații de încărcare. Finanțarea cumulată pentru cele două proiecte depășește 12,6 milioane lei, fiind asigurată prin fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență și de la bugetul de stat.

Primarul Ion Georgescu a dezvăluit pentru FinanciarPress.ro care este stadiul proiectului la ora actuală.

”Sunt la ora actuală în procedura de licitație privind achiziționarea celor patru autobuze electrice. Este un proiect comun cu Primăria Davidești, un prim proiect de succes al Asociației de Dezvoltare Intracomunitară Trans Eco Miodav. Avem foarte mulți elevi din Davidești care merg la școlile din Mioveni. Din primăvara lui 2024, cele patru autobuze electrice vor începe să circule pe ruta Davidești-Mioveni și retur. În toamna anului viitor vom face un nou proiect prin care vom alimenta stațiile de încărcare pentru cele patru autobuze electrice cu panouri fotovoltaice”, spune primarul Ion Georgescu.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.