tohaneanu

Absolvent la Colegiului Naţional „I.C. Brătianu” în 1999, Mihai Tohăneanu este unul dintre foștii olimpici de elită care fac carieră în Statele Unite. În 1996 şi 1997, Mihai a obținut premiul I la olimpiada naţională de matematică, iar în 1998 şi 1999 a luat premiul al II-lea. A obţinut de asemenea medalia de argint la olimpiada internaţională de matematică de la Bucureşti.

Mihai Tohăneanu a absolvit ulterior Dartmouth College în S.U.A., şi-a luat doctoratul la faimoasa universitate Berkeley în 2009, iar ulterior a început să aibă o carieră prestigioasă în mediul academic din Statele Unite. Între 2011 și 2014, Mihai a predat matematica la Purdue University, în statul american Indiana. Ulterior, timp de trei ani, Mihai Tohăneanu a fost profesor-asistent la prestigioasa universitate americană Johns Hopkins, după care a predat un an la Georgia Southern University. Iar din 2015 Mihai predă la Universitatea Kentucky, o altă universitate de top din America, înființată în 1865 și printre ai cărei absolvenți se numără doi laureați ai Premiului Nobel, mai mulți membri ai Congresului SUA și cunoscuta actriță Ashley Judd. Inițial, Mihai a fost profesor-asistent la Universitatea din Kentucky. Însă valoarea sa deosebită a făcut ca el să urce gradele academice, recent fiind numit profesor asociat de matematică la aceeași universitate de prestigiu de peste Ocean, ce are peste 33.000 de studenți.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.