teodor

Absolvent al Colegiului Național I.C. Brătianu din Pitești și al Facultății de Chimie de la Universitatea din Pitești, Teodor Jianu este unul dintre mentorii Romanian Science Festival Argeș, eveniment ce se desfășoară în perioada 13-16 septembrie la Pitești, Mioveni, Câmpulung Muscel și Rucăr. Iar Teodor este un tânăr eminent. După ce a terminat facultatea la Pitești, Teodor a absolvit un masterat în chimie, cu studii la Porto și Paris. Iar din toamna anului 2022 este doctorand la prestigiosul Institut Max Planck de la Potsdam din Germania, aproape de Berlin. Trebuie spus că acest institut este recunoscut la nivel mondial pentru excelența în cercetare și a dat de-a lungul ultimelor decenii nu mai puțin de 29 de laureați ai Premiului Nobel.

Fiecare eveniment de tip Caravana Romanian Science Festival, unde Teodor Jianu este mentor, va dura jumătate de zi, timp în care grupul de mentori RSF călătorește în fiecare din aceste orașe pentru a aduce științele mai aproape de mii de elevi care studiază în mediul rural și urban mic. Ei vor explica tinerilor despre domeniul lor de activitate și cum au ajuns să urmeze o carieră în științe, creând astfel modele pentru elevi în domeniul cercetării științifice. În toate cele trei locații, voluntarii experimentatori locali alături de mentorii RSF vor organiza un târg interactiv de experimente deschis publicului larg. De asemenea, participanții vor putea să participe la ateliere de robotică, inteligență artificială, matematică, chimie, medicină, fizică, biologie, geografie și sustenabilitate.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.