case achizitii trucateProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, comise în cursul acestui an, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind cumpărarea de către DGASPC Argeș a cinci locuințe destinate persoanelor vulnerabile. Este vorba de un contract în valoare de 3,5 milioane lei, iar procurorii DNA spun că există suspiciuni întemeiate că achizițiile ar fi fost trucate.

Casele au fost ridicate în această vară în zona Zăvoi din Ștefănești, aproape de râul Argeș și de Vivo Mall.

În cursul zilei de joi 7 septembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 21 locații, situate pe raza județului Argeș, printre care se numără Consiliul Județean Argeș și DGASPC Argeș.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Cercetările sunt efectuate deocamdată in rem, nefiind vreo persoană cu calitate de suspect în acest dosar.

 

Foto: politikia.ro

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.