invictusÎntre 9 și 16 septembrie, la Dusseldorf, în Germania, va avea loc a șasea ediție a Jocurilor Invictus, competiție internațională ce susține recuperarea fizică și psihică a militarilor răniți în diferite teatre de operațiuni. Sute de participanți din 22 de țări vor fi prezenți. Pentru România, va fi a patra participare, după edițiile de la Toronto, Sydney și Haga. Iar dintre cei 20 componenți ai echipei României, cei mai mulți, nu mai puțin de patru sunt militari-eroi originari din Argeș. Patru oameni de nota 10, cinci modele de eroi care nu au renunțat vreodată, în ciuda problemelor prin care au trecut după ce au suferit răni grave. Patru exemple emoționante.

Vi-i prezentăm în cele ce urmează pe cei patru argeșeni-eroi.

Caporal clasa a II-a Crăciun Dan-Cornel (35 de ani), din Curtea de Argeș. A fost rănit în aprilie 2015 în Afganistan, alegându-se cu schije la nivelul corpului și artera femurală secționată. Va concura la tenis de masă și volei din poziția șezut.

 

craciun

 

Plutonier adjutant principal în retragere Florin Vuță (54 de ani), din Călinești. A fost rănit în 2004 în Irak, diagnosticul fiind de traumatism vertebro-medular. Va concura la Jocurile Invictus din Germania la ciclism și volei din poziția șezut.

 

vuta

 

Plutonier Viorel Ionel Amzărescu (38 de ani). A fost rănit în septembrie 2014 în Afganistan. Are neuropatie cronică la piciorul stâng și leziuni la piciorul drept. Va concura la rowing, atletism – aruncarea bilei, volei din poziția șezut.

 

amzarescu

 

Plutonier-major Nicula Marian (41 de ani), din Pitești, rănit în 2011, Afganistan. La 25 octombrie, de Ziua Armatei, a avut loc o ambuscadă asupra patrulei românești. În urma incidentului, prin partea stângă a feței i-au intrat nenumărate schije, iar cu ochiul stâng nu mai vede deloc din cauza uneia care a secționat nervul optic. Trei dintre ele nu au putut fi scoase.Va concura la atletism, ciclism și volei din poziția șezut.

 

nicula

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.