trivale

În ședința Consiliului Local Pitești de joi 31 august s-a votat o hotărâre prin care se va solicita Guvernului trecerea unei suprafețe de 160 de hectare din Pădurea Trivale în administrarea municipiului în scopul realizării amenajărilor necesare pentru realizarea unei păduri-parc. Trecerea acestei suprafețe din Pădurea Trivale din administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în cea a Consiliului Local ar urma să fie aprobată într-o ședință de Guvern în această toamnă.

USR Argeș a anunțat că va ataca în instanță hotărârea de consiliu local votată de PSD și o parte a consilierilor locali PNL, prin care se renunță la declararea Pădurii Trivale drept Arie Naturală Protejată.
„Nu ne oprim. Atacăm în instanță decizia abuzivă luată de alianța PSD-PNL. Nu poți să îți bați joc de munca de 13 ani a sute de oameni. USR a cerut declanșarea unui referendum local pentru a decide piteștenii ce să facem cu Pădurea Trivale. PSD și o parte a consilierilor PNL au refuzat. Le-am cerut să ne întoarcem la piteșteni. Ne-au spus că refuză pentru că nu le plac postările noastre de pe Facebook”, spune deputatul USR Ionuț Moșteanu.
Iată ce spune și Mihai Mihăilescu, viceprimarul Piteștiului: „3-5 ani, cât va dura procesul de transformare în Pădure-Parc, suprafețele de pădure aflate în fondul de rezervă pentru retrocedări nu ar fi protejate în niciun fel. Este foarte probabil ca acestea să se încheie cu puneri în posesie, iar viitorii proprietari să înceapă să construiască liniștiți în pădure. Nu oprim lupta”.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.